Diplom-Is Krokan-is med karamellpopcorn
Få ting kan toppe kombinasjonen av fløyelsmyk fløteiskrem og knasende krokan, men salt karamellpopcorn får virkelig satt prikken over i-sen. Denne himmelske desserten imponerer garantert gjestene!
Ingredienser
- Diplom-Is Krokan 2L
- 50 g popcorn (ferdig poppet)
- 90 g brunt sukker
- 90 g smør
- 50 g lys sirup
- 1/4 ts natron
- 1/2 ts vaniljeekstrakt
- Saltflak
Slik gjør du
- Sett ovnen på 165 grader.
- Smelt smør, sukker og sirup i en gryte. Bruk middels varme.
- Når det begynner å boble godt, har du i vanilje og natron. Rør godt.
- Rør popcornet inn i karamellen, og legg blandingen utover et stekebrett med bakepapir.
- Stek i ovnen i ca. 8-10 minutter. Pass på at det ikke blir brent.
- Strø over salt og la det kjølne helt før du brekker popcornet opp i små biter.
- Fyll skåler med kuler av krokanis og topp med karamellpopcorn.
- Popcornet som blir til overs kan oppbevares i en tett boks eller matposer.
TIPS: Hell Diplom-Is Salt Karamellsaus over desserten for å gjøre herligheten enda bedre!
Produkter vi brukte
