Diplom-Is Krokan-is med karamellpopcorn

Få ting kan toppe kombinasjonen av fløyelsmyk fløteiskrem og knasende krokan, men salt karamellpopcorn får virkelig satt prikken over i-sen. Denne himmelske desserten imponerer garantert gjestene!

Ingredienser

  • Diplom-Is Krokan 2L
  • 50 g popcorn (ferdig poppet)
  • 90 g brunt sukker
  • 90 g smør
  • 50 g lys sirup
  • 1/4 ts natron
  • 1/2 ts vaniljeekstrakt
  • Saltflak

Slik gjør du

 

  1. Sett ovnen på 165 grader.
  2. Smelt smør, sukker og sirup i en gryte. Bruk middels varme.
  3. Når det begynner å boble godt, har du i vanilje og natron. Rør godt.
  4. Rør popcornet inn i karamellen, og legg blandingen utover et stekebrett med bakepapir.
  5. Stek i ovnen i ca. 8-10 minutter. Pass på at det ikke blir brent.
  6. Strø over salt og la det kjølne helt før du brekker popcornet opp i små biter.
  7. Fyll skåler med kuler av krokanis og topp med karamellpopcorn.
  8. Popcornet som blir til overs kan oppbevares i en tett boks eller matposer.

 

TIPS: Hell Diplom-Is Salt Karamellsaus over desserten for å gjøre herligheten enda bedre!

Produkter vi brukte

Diplom-Is Krokan 2L