Vanilje-dalgona med dulce de leche

Er du glad i iskaffe, har du garantert fått med deg dalgona-trenden. Denne hvite varianten er laget med deilig vaniljeis og har et hint av dulce de leche og kokos.

Ingredienser

  • 10 kuler Diplom-Is Vanilje 2L
  • 3 ss søt kondensert melk
  • 2 ss kokoskrem (evt. kokosmelk)
  • Espresso etter smak
  • Dulce de leche til pynt
  • Kremfløte
  • Vaniljesukker

Slik gjør du

 

  1. Smør dulce de leche på innsiden av to glass med baksiden av en skje.
  1. Pisk fløten til krem og smak til med vaniljesukker. Ha kremen over i en sprøytepose og la den stå i kjøleskapet.
  1. Miks vaniljeis, valgfri mengde espressoshots, kokosmelk og søt kondensert melk i en blender.
  1. Hell shaken over i glassene og sprøyt på kremen i dalgona-stil.
  1. Dryss over litt kanel og nyt!

TIPS: Får du ikke tak i dulce de leche, kan du lage selv ved å koke en boks søt kondensert melk i tre timer.

Produkter vi brukte

Diplom-Is vanilje